Свързани новини

18.05.2016 09:59

Нищожните 1,87% - 131 млн. евро фондове сме усвоили за 2,5 години

Видян 2512 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    „България е голям кошмар”, казват европейските финансови министри при данните, за които 19 минути пише отдавна, че в третата година от новия програмен период на еврофондовете 2014-2020 страната ни е усвоила нишожните 131 млн. евро! При положение, че разполага със 7,5 милиарда евро – 1,87%! Данните са най-официални, на Министерството на финансите са и бяха огласени на конференция на евротематика. Те са по-лоши дори от същия период при Тройната коалиция, който обаче ни беше първи след присъединяването, а сега се предполага, че сме се научили кое как се прави.


А някои смятат вицепремиера в този ресор Томислав Дончев за добър администратор и мениджър, предвиждат му президентска и премиерска кариера – сигурно се шегуват!


Напомняме, че от въпросните 131 млн. евро, 40 млн. евро са си заслуга на кмета на София Йорданка Фандъкова и ще отидат целево за софийското метро. Неговата трета Зелена линия е първият изобщо одобрен инфраструктурен проект на България за новия програмен период, стартирал през 2014 г. Стойността му е 368 млн. евро.


Още по-неприятната новина, огласена от шефката на регионалната комисия на Европарламента – депутатката от АЛДЕ/ДПС и екоминистър в кабинета Орешарски – Искра Михайлова е, че пари, предвидени по еврофондовете за пътища, ВиК, благоустрояване на градовете и неусвоени досега, ще бъдат пренасочвани към бежанците, антитероризма и други актуални пера. Това също стана ясно на кофренецията Предизвикателствата на кохезионната политика на ЕС 2014-2020 г., организирана от Камарата на строителите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Доста работа ви чака днес


Доста работа ви чака днес. Със сигурност няма да