12.05.2016 16:08

Родилки следят бебетата си от смартфон

Видян 1207 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

                  Онлайн видеосистема за наблюдение на бебетата от смартфон в неонатологичното отделение се въвежда в Първа АГ болница Св. София. Така лекари и родители ще могат 24 ч., 7 дни в седмицата, да наблюдават новородените, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Иван Костов. Видеонаблюдението е част от интегрираната информационна система на болницата, която позволява да се следят и финансово-административните резултати в реално време.



Кметът на София Йорданка Фандъкова и първият зам.-кмет на Столичната община Дончо Барбалов провериха ремонта на неонатологичното отделение в болницата, който трябва да приключи до 2 месеца. Костов съобщи, че в здравното заведение от началото на годината са се родили около 900 бебета. През 2015 г. те са били 3000, което нарежда лечебницата на второ място в страната по брой проплакали бебета.



Фандъкова посочи, че Столичната община продължава изпълнението на Програмата за модернизация на общинските болници. Тя подчерта, че концепцията за общинско здравеопазване е модернизация на болниците и привличане на добри медицински и мениджърски екипи.
„В болницата Св. София през последните 2 години са инвестирани около 1 млн. лева за подобряване на материалната база и за купуване на ново оборудване.  През тази година предстоят ремонти в Първа градска болница, Пета градска болница и в болницата Шейново, както и цялостно саниране на 12-о ДКЦ в Люлин”, допълни още кметът.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион