01/02

Свързани новини

11.05.2016 17:05

Бизнесът изпревари образованието

Видян 2500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Международна конференция Образование и бизнес с акцент върху бъдещите лидери се проведе в София.  Участниците се обединиха около идеята за това, че лидерът е визионер с цел или кауза, която в очите на неговите последователи е част от един по-добър свят; човек, който непрекъснато развива собствените си умения и споделя знанията си със света. Според Роберто Патраси - откривателя на таланти към ФК Милан до 2013 г. формулата за това как се става лидер е простичка: 50/50: „50% идват с раждането, но останалите 50% са тези, над които трябва да се работи.



      Идеята за доверието като основно и първо качество на лидера бе продължена и от Огнян Траянов - председател на Българска мрежа на Глобален договор на ООН и изпълнителен директор на софтуерната компания ТехноЛогика. „Лидерът проявява креативност, но и разпознава способностите и помага на последователите си да разширят уменията и да постигнат нещо повече от очакванията за себе си“, заяви той. Според представителя на бизнеса второто качество, което става все по-важно за успешния лидер, е социалната интелигентност, усета към ситуацията, умението за взаимодействие с хората.
Развитието на лидерите от гледна точка на образованието и обучението пък разгледаха Любомир Янчев - предприемач и създател на Melissa Climate и Александър Кръстев - PR експерт и преподавател  в НБУ. „Образователната система не знае какви умения да предаде на учениците, за да станат успешни хора“, заяви Янчев. Той е категоричен, че бизнесът изпреварва образованието и то не се движи достатъчно бързо, за да се натрупат нужните умения. Янчев подчерта, че най-важното нещо, което училищата и университетите трябва да предоставят на своите възпитаници е свободата.
Международната конференция Образование и бизнес се организира от националната телевизия Bulgaria ON AIR и икономическия ТВ канал Bloomberg TV Bulgaria.  










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и