Свързани новини

10.05.2016 11:17

Брекзит ще бъде в полза на враговете, предупреждават бивши шефове на НАТО

Видян 2348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      В писмо до британския вестник The Telegraph петима бивши генерални секретари на НАТО заявиха, че отделянето на Великобритания от ЕС ще „налее вода във воденицата на враговете на Запада“, предаде Фокус.


 


  Петимата бивши шефове на алианса, които са били начело на организацията между 1984 и 2014 година, предупреждават, че ще бъде „много притеснително“, ако Великобритания гласува за излизане от ЕС на 23 юни.Това са бившите генерални секретари на НАТО от 1984 до 2014 г. - лорд Питър Карингтън, Хавиер Солана, лорд Джордж Робъртсън, Яп де Хоп Схефер и Андерс Фог Расмусен.


   Изявлението на петимата идва, след като премиерът Дейвид Камерън предупреди, че Брекзитът ("изход за Британия" от ЕС) ще увеличи риска за война в Европа. Изказването на премиера беше оспорено от досегашния кмет на Лондон Борис Джонсън, който заяви, че ЕС се е превърнал в „сила на нестабилност и отчуждение, а „всеки знае“, че именно НАТО е гарантирала мира в Европа.


„Във време на такава глобална нестабилност, когато НАТО се опитва да засили ролята си в Източна Европа, би било много притеснително, ако Великобритания прекрати членството си в ЕС. Въпреки че решението трябва да бъде взето от британския народ, брекзитът несъмнено ще доведе до загуба на британското влияние, ще разклати НАТО и ще налее вода във воденицата на враговете на Запада точно когато имаме нужда да застанем рамо до рамо срещу общите заплахи, които са и пред нашата врата“, се казва в писмото.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще