Свързани новини

09.05.2016 13:23

Раздор в мнозинството заради Изборния кодекс

Видян 1621 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Целта на Патриотичния фронт беше да ограничим възможността на Турция да се меси във вътрешните работи на България. Не се постигна обратният ефект, правата на българите не са ограничени”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той коментира наложеното от президента вето на текстовете в Изборния кодекс, отнасящи се за гласуването в чужбина.


„Утре предстоят разговори с премиера Бойко Борисов за Изборния кодекс и на тези разговори ние ще заявим, че сигурността на държавата стои над всичко. Не може да си играем с бъдещето на нашата страна”, заяви Каракачанов и добави: "Ако в парламента колегите от четирите формации, които съставляват мнозинството, предпочетат да жертват сигурността на България, ние няма какво да правим в това мнозинство”.

 
„Обвиненията са, че искаме да ограничим правата на българите зад граница, но няма такова нещо. Ако погледнете реално, ВМРО е организацията, която 20 години се опитва да защитава интересите на българите в чужбина”, подчерта Каракачанов.

 
„Нека да измислим вариант как да спрем възможността на Турция да се бърка във вътрешните работи на България. Има ли информация, че една турска банка в България се готви да раздаде 6 милиарда долара на свои поставени фирми в полза на една политическа сила за купуване на земя и развиване на бизнес. Говоря за новата партия, която се появи. Питам нормално ли е България да бъде жертва на тази неосманиска политика, която Турция провежда”, каза още Каракачанов.  

 

По повод заканата на Каракачанов, вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, която в ГЕРБ и кабинета отговаря за комуникацията с партньорите, коментира, че доколкото тя е запозната, ПФ подкрепя правителството, но не е във властта и според нея не е добра практика да се дават ултиматуми по такъв начин, предаде БНР. Бъчварова изтъкна, че държавата е длъжна да гарантира възможността на всеки гражданин да даде своя глас и изрази надежда, че в крайна сметка по този въпрос ще бъде постигнато съгласие. Според нея обаче аргументите на тези, които искат ограничаване на броя на секциите, не трябва да бъдат подценявани.


 
Междувременно лидерът на БСП - София Калоян Паргов заяви, че управляващата "четворна коалиция е пагубна за България", а настоящият модел на управление на държавата – изчерпан – и затова трябва да има предсрочни избори, които видимо за всички предстоят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е