09.05.2016 11:55

30 „корупционни” спирки в София струват колкото 1 в Бургас

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Голям шум се вдигна около „корупционните” спирки в София, но какво биха казали онези, които много се палят по темата, като разберат, че една спирка в Бургас струва 125 000 лв. или колкото 30 в София.



Нека напомним, че в морския град, без да има метро и трамвай, цената на билета за градския транспорт е 95 стотинки – почти колкото тази в София – 1 лв.  След вдигането на цената на билета от 1 юни, когато тя ще стане 1,60 лв., стойността на билета пак ще бъде 7 пъти по-ниска от тази в Бургас, ако се сравни големината на двата града.



Освен скандално високата цена на спирките на градския транспорт в Бургас се оказва още, че новите съоръжения не разполагат със странични перила срещу вятъра, така че зимата на чакащите автобус няма да им е хич лесно. За капак новите съоръжения, дело на анонимен гений, въпреки профуканите пари нямат дори пейки за чакащите, съобщава BIG5.
За сметка на това спирките са изградени от прекалено много метал, която явно трябва да компенсира грандиозните суми за тях, пишат нашите читатели от морския град.



Скандалът придобива административни размери с признанието на зам.-кмета по финанси на Бургас Красимир Стойчев по време на дебатите за интегрирания градски транспорт, че 55 000 лв. е средната стойност на спирка от бързите линии, па макар и оборудвана с камери и електронно табло. А има и за - 55 000 или 125 000. Двете суми намирисват на далавера, гневят се бургазлии.



За сравнение обикновена, но доста по-уютна и функционална спирка в София, излиза около 2800 лева заедно с рекламната касета. Затова хората настояват с обществената поръчка за изграждането на автобусните стоянки в морския град да се заеме прокуратурата. И резултатите от проверката да станат обществено достояние, за да се види кой какво е свършил в скандалната процедура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и