Свързани новини

03.05.2016 13:44

Една спирка в Бургас струва колкото 10 в София

Видян 4134 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Избухна скандал за 250 хил.лв (цената на двадесет спирки в София), като излиза, че една спирка в Бургас струва колкото 10 в София. Това показват данните на фирма-подизпълнител на проекта за новите съоръжения в бургаските комплекси Изгрев и Славейков, които са осчетоводени срещу 125 бона.


Освен всичко спирките на градския транспорт са върха на безсмислието – не разполагат със странички перила срещу вятъра, така че зимата на чакащите автобус няма да им е хич лесно. За капак новите съоръжения, дело на анонимен гений, въпреки профуканите пари нямат дори пейки за чакащите, съобщава BIG5.


За сметка на това спирките са изградени от прекалено много метал, която явно трябва да компенсира грандиозните суми за тях, пишат нашите читатели от морския град.


Скандалът придобива административни размери с признанието на заместник-кмета по финанси Красимир Стойчев по време на дебатите за интегрирания градски транспорт, че 55 хиляди лева е средната стойност на спирка от бързите линии, па макар и оборудвана с камери и електронно табло. Къде е истината - 55 000 или 125 000, защото и двете суми намирисват на далавера, гневят се бургазлии.


За сравнение обикновена, но доста по-уютна и функционална спирка в София, излиза около 2800 лева заедно с рекламната касета. Затова хората настояват с обществената поръчка за изграждането на автобусните стоянки в морския град да се заеме прокуратурата. И резултатите от проверката да станат обществено достояние, за да се види кой какво е свършил в скандалната процедура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.