03.05.2016 11:36

Дългите празници струват на бизнеса 400 млн. лева годишно

Видян 2183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Между 300 и 400 милиона лева губи икономиката на страната ни от дългите празнични дни през тази година. Изчислението е на Асоциацията на индустриалния капитал, съобщава Нова телевизия.


   Сметките на работодателите показват, че при сливане на почивни и работни дни между Великден и Гергьовден, както и за 24 май, този месец ще се работи само 13 дни за сметка на 19 почивни.


Екип на телевизията посети фабрика, която произвежда 100 000 чифта детски обувки на година, но месец май сериозно обърква плановете.


"Като цяло е добра новина, защото всеки иска да си почива, но ние имаме сезони, гоним срокове, така че после се получава едно натоварване", споделя Ивайло Ангелов, служител във фабриката.


Потвърждава го и шефът му. В месец с толкова почивки се произвежда по-малко, а заплатите си текат. Ефектът от сливането на празници е негативен, смятат над половината от работодателите у нас. Това показва проучване на асоциацията. Едва 8 на сто - основно в сферата на транспорта и туризма, печелят от дългите почивки.


От БСП на два пъти предложиха да отпадне отработването в събота при дългите уикенди. Според депутата Петър Кънев от тази схема няма ефект, а икономиката търпи загуби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…