28.04.2016 13:27

Спешна лидерска среща при Цачева заради напрежение в НС

Видян 2537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    
 Председателят на парламента Цецка Цачева прекъсна пленарното заседание и насрочи извънреден Председателски съвет заради създалото се напрежение в залата. Причината е гласуването на втория доклад на правната комисия по промените в Изборния кодекс. Опозицията се възпротиви с мотива, че се нарушава правилникът на Народното събрание, предаде БНР.

Парламентът не можа да си изясни провеждано ли е заседание на правната комисия по-рано днес. Основният проблем, който се очерта, бе дали провеждането на религиозни обреди е предизборна агитация. И макар Народното събрание да гласува, че това не е агитация, последва процедурен вакуум, който доведе до ново прекъсване на заседанието. Напрежението бе породено от срещата между част от депутатите от правната комисия, на която е бил изготвен допълнителен доклад по промените в Изборния кодекс. На срещата са били обсъдени най-спорните точки в Изборния кодекс – къде ще има секции в чужбина, как ще се провеждат референдумите и дали да има машинно гласуване?

На петия ден от работата на Народното събрание по изборното законодателство се стигна до ново заседание на правната комисия. Повод за объркването е внесеният допълнителен доклад на комисията. Въпросът обаче кога е имало заседание възмути опозицията. Четин Казак попита:
Кога комисията по правни въпроси се е събирала, кога е обсъждала тези текстове и ги е гласувала, че ние в момента ни е раздаден един документ, наречен допълнителен доклад на комисията по правни въпроси. Нито аз, нито моите колеги от парламентарната група на ДПС сме били уведомявани, че има насрочено заседание на комисията по правни въпроси с дневен ред и така нататък. Ние не сме присъствали на подобно заседание.
Хамид Хамид също остана с въпроси:
Последните думи, с които господин Главчев даде почивка и прекъсна заседанието, той каза, да оставим правната комисия да проведе своето заседание и да реши. Такова заседание не е имало. Аз и моите колеги обикаляхме и питахме къде ще бъде заседанието на правната комисия, какви са тези криминални заседания, госпожо председател, това не си го беше позволявала даже госпожа Фидосова!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец