Свързани новини

Свързани видео

27.04.2016 16:10

Полицията бие, всеки ден протест

Видян 3185 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


           С възгласи „Оставка" и "Стига трИКове" стотици граждани протестираха за трети пореден ден пред сградата на Народното събрание срещу промените в Изборния кодекс. Мятаха яйца по НС, където яйцата на мъжете липсват. До ескалацията се стигна след края на митинга, когато група от десетина души се опита да пробие охраната на Народното събрание откъм задния му вход.



  На любителските видеокадри, разпространени в интернет, служител на реда пада на земята. „Вижда се много добре как полицаят симулира, че е ударен (или си е ударил главата в знака), с което дава знак на колегите си да започнат саморазправа с протестиращите! Дори и фактът, че бяхме по-малко от полицаите зад парламента е доказателство, че не протестиращите търсеха провокации, а полицаите ... За мен лично това си беше подготвено изпълнение и проява на полицейщина!!!“ Това написа в социалната мрежа художникът Петко Дурмана, който е станал свидетел на насилието.
А един от протестиращите беше задържан - Филип Николов, бащата на Деси Николова – момичето, станало известно при протестите срещу правителството на Пламен Орешарски със своя снимка с полицай. По данни на МВР мъжът е арестуван, защото е ударил униформен при изпълнение на служебните му задължения и замерял сградата на парламента с хранителни продукти.



„Той няма пряк сблъсък с представителите на МВР”, заяви пред Нова тв Биляна Коцакова, адвокат на задържания. „В момента на задържането агресията е била голяма, доста сила е употребена да бъде задържан, въпреки че не е имало съпротива”, допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще