Свързани новини

25.04.2016 17:04

Борисов дава заден за Изборния кодекс

Видян 1746 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Явно поуплашен от протестите тази вечер и предстоящите утре, премиерът Бойко Борисов доказа, че живеем в премиерска република, каквато не съществува никъде по света, а не в парламентарна. И на срещата с ръководствата на парламентарните групи, които подкрепят правителството, свикана от него ще натиска депутатите да дадат заден за промените в Изборния кодекс. С тях на практика те отнеха и последното останало право на българите – изборното.



Това ще го постави в много сложна ситуация спрямо коалиционните му партньори от Патриотичния фронт. Припомняме, че Валери Симеонов заяви, че неприемането на въпросните поправки означава оттегляне на подкрепата на НФСБ и ВМРО. Не е тайна, че с техните гласове минаха последните гласувания в пленарната зала, включително и това на Меглена Кунева за министър на образованието  само със 104 гласа, както и кандидатурата на Екатерина Захариева.



"ГЕРБ е склонна да направи ревизия в Изборния кодекс по тези промени, които провокират недоволство сред хората. Ако това беше правителство на ГЕРБ, въобще нямаше да бъдат приети тези промени", обяви премиерът Бойко Борисов.



Предложенията на Патриотичния фронт са били ясно формулирани и са искали от ГЕРБ да ги подкрепи, оправда се генералът. Борисов заяви също, че са получили такава подкрепа и въпреки че тези предложения са били срещу неговото разбиране, ГЕРБ като отговорна партия ги е подкрепила заради стабилността на коалицията.
“Нека бъдат така добри, да излязат и да си ги защитят пред обществото”, бе категоричен лидерът на ГЕРБ. Той повтори, че винаги е бил против задължителното гласуване.
Борисов заяви, че не иска за неща, които се приемат от всички, само ГЕРБ да се обяснява.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и