25.04.2016 11:55

Двама души загинаха при взрив в завод Арсенал

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Днес около 10:30 ч. при възникнал взрив в цех на барутния завод към военното дружество Арсенал в Казанлък загинаха двама души. По данни на след взрива е последвал пожар. Пострадал е още един човек, той е без от опасност за живота. Бил е изтласкан от ударната вълна. Инцидентът е станал в цех номер 120. След подадения сигнал във военния комплекс са пристигнали медицински екипи, пожарна и полиция. Огънят е бил потушен. Опасност от взривове няма, а чистотата на въздуха в Казанлък е в норма, увериха военните. 



Експерти заявиха, че работните помещения, в които е станал инцидента са изолирани. Прокуратурата вече работи по случая. Назначена е и вътрешна комисия, която да разследва причините за инцидента. Областният управител на Стара Загора Георги Рамов обяви, че единият от загиналите е технически директор на барутния завод. Другият е монтьор с дългогодишен опит във военното производство. Установено е, че в цеха е възникнала производствена авария, при която е последвало запалване на различни барутни съставки. По информация на бТВ инцидентът е станал при пресоване на взривното вещество. От Министерството на икономиката отказаха коментар по случая.



Припомняме, че в края на ноември м.г. в западните медии се появиха публикации, че с произведените, в държавната фирма Арсенал, автомати Калашников, се въоръжава ИД. Именно родни оръжия са носели атентаторите в Париж. Естествено тази информация бе категорично отречена шефа на завода Николай Ибушев. Малко преди това пък Ибушев се похвали, че има удвоено производство и рязко покачване на заетите места в завода, но не каза откъде идват така щедрите поръчки. Очевидната причина е оръжието, с което снабдяваме едната от страните в конфликта в Сирия.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще ви се струва, че нищо не е както трябва

Ще ви се струва, че нищо не е както трябва. На това