Свързани новини

25.04.2016 10:50

Пилософ иска да премахне обществения съвет във Фонда за деца

Видян 1495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Новият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина проф. Владимир Пилософ даде заявка за премахване на обществения съвет към структурата, обяснявайки, че „хората и представителите на различни организации, които са призвани да осигуряват дарителски кампании и т.н., изглеждат не работят достатъчно ефективно". Това бе прогнозирано още при гръмването на скандала.



Междувременно, Десислава Хурмузова от Обществения съвет на Фонда определи арестите на служителите, начело с досегашния председател Павел Александров „като показна саморазправа по лични мотиви заради неразбирателство с Министерството на здравеопазването и неговото ръководство, което не е тайна”.



„Започвам да мисля, че има и опит за сплашване на всички, които по някакъв начин са свързани с дейността на Фонда”, допълни Хурмузова, според която най-вероятно действията са продиктувани от желание за контрол върху парите, които възлизат на 12 милиона годишно. Тя посочи още, че на Фонда са нанесени окончателни щети и с дарителството в този фонд е приключено. Тя изрази предположение, че Фондът няма да продължи да съществува в този вид очевидно се върви към ликвидирането му.



Както 19’ вече писа проф. Пилософ, който беше назначен от здравния министър мигновенно след арестите във Фонда, е бивш агент на ДС. Неговите дружества дължат десетки милиони лева ДДС и корпоративен данък на бюджета, като само на едно от тях е 33 милиона. Освен това Пламен Теошанов от Обществения съвет на Фонда съди Пилософ за забавеното лечение на 14 деца, болни от рак.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог