Свързани новини

25.04.2016 10:31

ОЛАФ ще проверява Калфин

Видян 1358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Европейската служба за злоупотреби с еврофондовете - ОЛАФ, също ще провери скандалната схема за наемане на безработни на социалното министерство по сигнал на двайсетина фирми от Пловдив, Варна, Стара Загора, Карлово, съобщи Сега.


 


Сигналът вече е и в българската служба АФКОС. Изпратен е и до вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин заради редица нарушения при провеждането на процедурата по схемата Обучение и заетост на ОП Развитие на човешките ресурси. Работодателите настояват класирането да бъде отменено.


 


  В.Сега припомня, че кандидатстването за 8,1 млн. лв. приключи само за два работни дни - на 25 март (петък) и на 28 март (понеделник), когато Агенцията по заетостта изненадващо прекрати приемането на заявки с мотива, че ресурсът вече е изчерпан. На третата седмица от скандала агенцията публикува пълния списък на всички кандидати и часа, в който са подали документите си. Така стана ясно, че одобрените 189 фирми са подали документи в първите 19 минути.


Фирмите, подали сигнала, твърдят, че има над 10 документа, задължителни при кандидатстването, и на практика не е възможно служителите да успеят да ги обработят с такава скорост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,