Свързани новини

20.04.2016 14:47

Фидел: Ще изчезнем като динозаврите

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Облечен в син анцунг Адидас, но речовит, както винаги, световноизвестният оратор и исторически лидер на кубинската революция Фидел Кастро предупреди за надвисналите над човечеството опасности по време на закрития Седми конгрес на Кубинската комунистическа партия, предаде ТАСС.


     "Най-голямата опасност, която е надвиснала над Земята, идва от разрушителната сила на съвременните оръжия, които могат да разрушат мира в света", заяви Кастро. По думите му, тези оръжия "могат да направят невъзможен живота на земната повърхност и да доведат до изчезване на човешкия род, точно както се е случило с динозаврите".



Фидел продължи: „Практичният човек трябва да се стреми към нови знания и да се адаптира към реалността.  Но първо трябва да се реши един огромен проблем: как да се нахранят милиарди човешки същества, чийто живот се сблъсква с недостиг на питейна вода и основни природни ресурси. Кой ще засити страдащите от жажда хора в Африка, лишените от технологии, дъжд, водоеми и подземни водохранилища, в допълнение към тези, които са покрити с пясък? Да видим какво ще кажат правителствата, които - почти всички - поеха ангажименти за климата", продължи навършващият 90 години през август лидер  - Човечеството трябва да се замисли за тези проблеми, а не да яде, както в дните на Адам и Ева, забранената ябълка".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели