Свързани новини

20.04.2016 14:41

Ердоган и Давутоглу заплашват Европа

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Европейският съюз се нуждае от Турция повече, отколкото Анкара от общността, заяви Реджеп Ердоган в реч пред общински ръководители в Анкара. Той осъди доклада на Европейския парламент, който остро критикува състоянието на законността в Турция. Комшийският президент оплю документа, че не бил отдал заслуженото на страната му, която била приела на своя територия 2,7 млн. сирийски бежанци “Погрижихме се за три милиона души, така че да не притесняват европейците. Има ли нещо за това в доклада?“, пита турският държавен глава.


  „Във време, когато нашите отношения с ЕС са в позитивна фаза по отношение на мигрантите... провокативно е да се излиза с такъв доклад“, допълни той. Турция получи редица обещания от ЕС за визова либерализация и подновяване на преговорите за членство в общността в замяна на помощ за намаляване на броя мигранти към Европа. Въпреки това, турският премиер Ахмет Давутоглу предупреди в понеделник, че Анкара ще излезе от споразумението с Брюксел, освен ако ЕС не изпълни обещанието си за безвизови пътувания на турци в съюза до юни, а до тогава няма дори месец и половина.


  „Това е двустранно споразумение. Ако ЕС не може да предприеме необходимите стъпки, то тогава, разбира се, не може да се очаква от Турция да предприеме тези стъпки“, каза Давутоглу пред репортери в Анкара, преди да замине за Страсбург, където говори пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, съобщава АФП.



 „Ако това не стане, никой няма да очаква Турция да спазва своите ангажименти“, каза той относно споразумението, предвиждащо още финансова помощ и ускоряване на асоциирането с ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп