Свързани новини

20.04.2016 13:10

Арестуваха шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина

Видян 1864 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Акция на ГДБОП и ДАНС бе проведена във Фонда за лечение на деца в чужбина вчера.  Арестуван е шефът на организацията Павел Александров, заедно с още над 10 души. Спецчастите са нахлули в зала, в която в този момент е имало заседание на съвета към фонда, в който членуват и няколко журналисти. Разследващите се натъкнали на грандиозни нарушения, свързани с лечението на деца в чужбина. Като примери се посочват, настаняването на болни в частни апартаменти, вместо в клиники, а парите били отклонявани към лични сметки. Разследването се водело от няколко месеца.  Според БНТ, в корупционната схема има намесени на журналисти, но имената им не стават ясни.



Самият Александров вземал подкупи от родители на болни деца, които са му носени на ръка. При акцията в кабинета му са открити пликове с пари. Александров злоупотребявал с настаняването на болните при лечението им във Франция.



 "Проблемът във фонда е, че текат едни пари по предназначение и от там малко може да се краде. Сега като го ударят, ще ометат шефа им, който според нас - родителите на деца с увреждания, върши добра работа, въпреки че си беше сложен от ГЕРБ и заедно с него ще ометат и гражданския съвет и всички схеми ще бъдат наместени. Дано да не съм прав...’’,  сподели мнението си родителят Мартин Костадинов. Мъжът смята, че фондът е един от работещите органи. "Око на Фонда беше хвърлено още по времето на Орешарски, слагайки за управител жена със съмнително психическо състояние, уви не им стигна времето да го доубият", твърди още Костадинов.



Meждувременно часове след показната акция, здравният министър Петър Москов назначи нов шеф на Фонда – проф. Владимир Пилософ. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със