Свързани новини

14.04.2016 12:20

Над 2 милиона въпроса чакат отговор от Путин

Видян 1496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


 За 14-и път руският президент Владимир Путин ще отговаря на въпроси на граждани в директен ефир. На станалата вече традиционна пряка линия с жители на страната са поканени политици, обществени деятели и представители на регионите, съобщава Интерфакс.  Линията беше открита точно в 12.00 часа, като вече са постъпили над 2 млн. въпроса.


 


 Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков повечето въпроси ще бъдат свързани с икономическата и социалната ситуация в Русия и забавянето на заплати в някои региони, предаде БНР.

   Mиналата година повече от 8 милиона граждани от всички 85 федерални региона на страната гледаха и участваха в открития диалог. За близо 4 часа тогава Путин успя да отговори на 75 въпроса. Абсолютният рекорд е от 2013 година, когато предаването продължи 4 часа и 47 минути и властелинът на Кремъл отговори на 85 въпроса.


От седмица в Москва е разкрит специален телефонен център, където желаещите могат да се обадят и да запишат въпросите си или да изпратят видеообръщение, което ще бъде пуснато в ефир. Другите начини за връзка със студиото в Москва са чрез преки  включвания, с есемеси, а чрез руския аналог на Фейсбук – "В контакте", ще могат да се задават питания и от чужбина.  

Три национални радиостанции и четири телевизионни програми с федерален обхват ще излъчват разговора с президента.

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Путин се е готвил до късно по очакваните въпроси, които вече са записани и е провел консултации с експерти, министри, чиновници и с губернатори по най-често задаваните от тях.

Руснаците се интересуват най-вече от общосоциални и икономически теми, като нарастването на цените, забавянето на заплатите и други битови проблеми, обясни още Песков.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева