Свързани новини

13.04.2016 12:29

Мотористите на бунт пред парламента

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Хиляди мотористи от цяла България се събраха на протест пред Народното събрание. Причината за недоволството им са приетите промени в Кодекса на застраховането, според които са задължени да плащат целогодишна застраховка, въпреки че използват моторите си само 6 месеца.



   Под звуците на рок музика те форсираха машините си с пълна газ, за да привлекат вниманието на народните представители. Шумът беше оглушителен, но очевидно депутатите са глухи, защото никой не излезе да се срещне с тях.
Специално за 19 минути, мотористи обясниха, че умишлено са избрали делничен ден за своя протест. Те подчертаха, че са работещи и образовани хора, които искат да изразят и защитят гражданската си позиция. „Много е лесно да протестираш в събота, но тогава няма кой да те чуе”, каза един от мотористите пред парламента.



   Те настояват за гъвкавост при застраховането. „Не е справедливо да ни принуждават да плащаме гражданска застраховка за цяла година при положение, че караме мотори едва 6-7 месеца”, казаха още любителите на превозните средства на две гуми. Според новия закон, застраховката за мотоциклет със обем на двигателя от 750 кубика е между 100 и 320 лв.



  Протестиращите близо 35 мотоклуба от цялата страна ясно подчертаха, че демонстрацията няма политически характер, а цели справедливост и разумни условия за всички.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева