Свързани новини

12.04.2016 09:39

ООН изслушва Ирина Бокова

Видян 1235 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


 Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която е кандидат за поста генерален секретар на ООН, ще бъде изслушана днес от 18.00 ч. в централата на световната организация.


   Осем кандидати за поста, сред които и Бокова, ще участват в неформалните слушания, които започват днес и ще продължат до 14 април. Каналът на ООН, който ще излъчва представянията на кандидатите за поста генерален секретар, е  http://webtv.un.org/.


 В интервю за БНР миналата седмица Ирина Бокова заяви: Смятам, че ще мога да изложа много от идеите, от опита, който имам, да споделя това, което мисля за ролята на ООН, за мултилатерализма на многостранната дипломация, това, което смятам, че е важно в работата на един генерален секретар. Надявам се, че ще мога със своето участие да убедя страните-членки защо смятам, че мога да спечеля тези избори.


Неформалният диалог ще протича в двучасови сегменти с участието на всеки кандидат. Ще им бъде предложено да направят встъпително слово, след което представители на страните членки ще им задават въпроси. На всеки въпрос кандидатите ще имат по две минути за отговор. Освен Бокова, днес ще бъдат изслушани външният министър на Черна гора Игор Лукшич и бившият португалски премиер Антониу Гутериш.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за