Свързани новини

11.04.2016 16:03

Ченгета от 7-о РПУ осигурявали чадър на дилърите в Плаза?

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Информация, че служители на 7-о РПУ – София осигурявали безпроблемното разпространението на наркотици в дискотека Плаза в Студентския град, се завъртя дни след зрелищната спецакция на СДВР. Припомняме, че тогава бе разкрита схема за пласиране на дрога в известното заведение, собственост на поп-фолк изпълнителя Константин Славчев. На въпрос на bTV  проверяват ли се данните, че именно ченгета от 7-о РПУ са замесени, шефът на СДВР Младен Маринов  отговори, че всеки такъв сигнал се проверява от дирекцията Вътрешна сигурност. Маринов каза още, че спецакцията в петък е подготвяна 2 месеца и ударът е насочен към дилъра, а не към дискотеката. Той уточни, че задържането на пласьора е било трудна операция, защото на входа заведенията има охрана. В петък в обекта са били изпратени под прикритие полицаи като клиенти – без оръжие, и именно те са извършили арестите, обясни още комисарът.  Стана ясно, че постоянно задържани от общо 7-е души остават само двама – дилърът и управителят на Плаза Игнат Ханджиев.


Междувременно стана ясно, че 100 лв е входът, осигуряващ достъп на желаещи до ВИП стая в дадена дискотека, използвана само за това да се дрогират, предава Монитор. Наркотиците обаче се плащали допълнително. Грам кокаин струва 140 лв, а пакетче амфетамин 20 лв.


От полицията призоват гражданите и собствениците на заведения да подават информация, ако надушат наркоследа. „Знаете, че пласирането на наркотици не търпи вакуум – има търсене и винаги ще се намерят лица, които да предлагат”, коментира директорът на СДВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни