Свързани новини

11.04.2016 09:33

„Бежанци” щурмуваха границата при Идомени, викат като ИД: Аллах Акбар

Видян 1753 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     При опит за бунт, при който да нахлуят на македонска територия, а оттам – в ЕС,  мигрантите от Гърция скандираха Аллах Акбар, както терористите от Ислямска държава, когато стрелят. Около 11.30 часа българско време имаше нов организиран опит за незаконно пресичане на границата. Властите в Република Македония съобщиха, че три групи мигранти от около 500-700 души от нелегалния лагер в Идомени /Сухово/ едновременно се опитали нелегално да преминат границата.


"Те унищожиха защитната ограда на три места край село Моин. Благодарение на навременната намеса на силите на реда, които използваха сълзотворен газ и шок-бомби, тези групи бяха блокирани в намеренията им и бяха върнати обратно в Идомени", съобщиха от полицията в град Гевгелия. В този момент започват и скандиранията "Аллах Акбар".


Това е пореден опит за нелегално нахлуване от Гърция в Република Македония след официалното закриване на "Балканския маршрут" по време на срещата на върха ЕС-Турция на 7-ми март.


Седмица след това, на 14-ти март над 2500 души, подпомогнати от служители на неправителствени организации, нахлуха в Република Македония, но само няколко часа по-късно бяха върнати обратно в Идомени. Тогава бяха открити и листовки на арабски език, които бяха раздавани от служители на неправителствените организации, с подробна карта и инструктаж къде да се премине гръцко-македонската граница.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за