Свързани новини

09.04.2016 11:18

С 1000 евро на месец достигаме средния стандарт в Германия

Видян 1333 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Чешкият математик и лингвист Якуб Мариан създаде инфографика за стандарта на живот в отделните страни-членки на Европейския съюз, предаде БГНЕС.


Мариан имал за цел да помогне на хората, които искат да пресметнат разликата в стандарта на живот между родината си и страната, в която възнамеряват да се заселят. За целта той използва няколко показателя като колко струва следването, каква е пенсията, постоянните месечни приходи и т.н. Математикът посочва за пример Германия, която получава индекс от 100 точки, където се изразходват 2000 евро на месец за нормален живот. Ако обаче се преместите в Норвегия, която има индекс 153, ще са ви необходими 53 на сто повече средства - 3060 евро на месец, за да може да запазите същия стандарт на живот, който сте имали в Германия. Но, ако решите да заминете за Молдова, чийто индекс е 37, тогава ще са ви необходими 740 евро на месец.


Средната месечна заплата в Германия е 2600 евро, докато в България е 400 евро, което е 6.5 пъти по-малко от Германия, подчертава чешкият математик. Поради тази причина средният българин не може да си позволи разходи от 1000 евро на месец, за да достигне средния стандарт на живот в Германия, където индексът за покупателната способност е 183, а в България 73.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни