Свързани новини

08.04.2016 16:40

Станишев: БСП да очертае новия ляв план за България

Видян 2361 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Президентът на ПЕС Сергей Станишев стартира днес в София кампания на европейските социалисти: „Европа на кръстопът – левият план за реформи“.



Той представи пред гостите, уважили събитието, Програмата за прогресивни реформи на ПЕС, резултатите от срещата на левите премиери в Париж  и Европейския план за младежта.
Програмата за прогресивни реформи развенчава 6-те неолиберални мита, че: ограниченията са изход от кризата; не можем да си позволим социална държава; с икономическия растеж, благосъстоянието автоматично ще стигне до всеки европеец; ниските разходи за труд са условие за конкурентноспособност; финансовите пазари са достатъчно регулирани; Европа е фискално дисциплинирана и има нужда от дерегулиран пазар.



Програмата за прогресивни реформи е продукт на едногодишната работа на организациите на партията, ръботните групи към нея и на партиите-членки. С този документ ПЕС представя своята визия за: създаване на растеж чрез инвестиции, в това число публични; създаване на устойчивост в растежа; не разширяване, а засилване на европейския социален модел; създаване на качествени работни места и утвърждаване на равните шансове.



Програмата за прогресивни реформи не дава конкретни решения за всяка отделна държава, но задава матрица, ясен модел и вътрешен баланс на политиките. На тази основа левите партии в Испания и Португалия разработиха своите предизборни програми.
В Париж заявихме своето политическо лидерство
По инициатива на президента на ПЕС на 12 март в Париж се проведе стратегическа среща на левите премиери. Домакин бе френският президент Франсоа Оланд. „В Париж ние дадохме ясна заявка: ПЕС е голямо политическо семейство, с обща визия и политическа воля за промяна“, обобщи резултатите Станишев.
„Сложихме началото на процес, който ще продължи в Рим и Берлин и аз вярвам, че на всяка среща ще правим следваща стъпка към очертаването на нашата визия за Европа.“, заключи лидерът на европейската левица.
Европейският план за младежта
„Доволен съм, че Европейският план за младежта получи категоричната подкрепа на левите премиери, което е първото условие за успех.“
Целта на Плана е да предлага решения на проблемите на младото поколение. Това е битка за умовете и сърцата на младите хора и за бъдещето на ЕС.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на