Свързани новини

07.04.2016 15:13

БНТ изкарва 600 бона, а харчи 73 млн. лв. годишно

Видян 3229 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     БНТ изкарва  600 000 лв. годишно от програми, а харчи 73 милиона. Това стана ясно от финансовия отчет на телевизията, който само членовете на СЕМ са виждали, а иначе се държи в дълбока тайна от обществото.  Държавата  финансира медията с  65 млн. лв.  всяка година. 19' припомня, че за 2015-а БНТ взе още 3 милиона за реклама на еврофондовете и 5 млн. лева за Евровизия. Така общата сума става 73 000 000 лева.
„Под прикритие връща на БНТ близо 1 милион лева на година и тези постъпления ще продължат, докато сериалът се гледа по света“. Това заяви програмният директор на държавната телевизия Севда Шишманова при старта на петия, последен, сезон на крими поредицата. Според президента на американската компания New Films International Нисим Хейзън, официалният дистрибутор на сериала, пък разпространението на Под прикритие в само още 16 територии дели продукцията от книгата на Гинес за най-продаван сериал в света.



Източник на БЛИЦ от СЕМ обаче разкри, че тези данни са далеч от действителността. Според отчета всички приходи от програми, произведени от телевизията, са били близо 600 000 лева за годината. За сравнение – приходите от барчета и други помещения, давани под наем, са донесли на БНТ малко повече от 400 000 лева. „Този сериал подарен ли на тези 186 държави, които го излъчват и ако е така, какво всъщност рекламира – мафията ли ни?“, питат медийните регулатори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на