Свързани новини

06.04.2016 14:41

Роумингът поевтинява от 30 април

Видян 1346 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     От 30 април цените на роуминг услугите намаляват. Съгласно европейския регламент от края на този месец таксите за роуминг на дребно без ДДС не могат да надвишават 0,19 евро на минута за обаждания, 0,06 евро за SMS и 0,20 евро за потребен мегабайт интернет.



   Вчера правителството одобри промени в Закона за електронните съобщения, с които се намаляват цените на роуминг услугите, както е предвидено в регламента на Европейския парламент и на Съвета на ЕС за еднакво и недискриминационно третиране на трафика при предоставянето на услуги за достъп до интернет и за защита на съответните права на крайните потребители.
От 15 юни 2017 г. българските потребители ще плащат за ползването на тези услуги на национални цени, независимо в коя държава от Европейския съюз ги ползват, т.е. без надценки.



  В проекта са определени санкции за доставчици, за които се установи, че блокират, забавят, променят, ограничават, упражняват намеса, влошават качеството или дискриминират специфично съдържание, приложения или услуги достъпни чрез интернет.



   Държавите-членки са длъжни да приемат разпоредби относно въвеждането на пропорционални, ефективни и възпиращи санкции, в случай на нарушения на регламента, както и да вземат всички необходими мерки, за да гарантират неговото прилагане, обясниха от правителствената пресслужба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей