Свързани новини

06.04.2016 09:47

Лекарите излизат на национален протест срещу здравната реформа

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ационален протест срещу реформите в здравеопазването и политиката на здравното министерство организират в София медици от страната. Те настояват за удължаване действието на рамковия договор от миналата година и за подписването на анекс с участието на Здравната каса и Лекарския съюз, предаде БНР. В протеста ще се включат представители на различни лечебни заведения. Мотивите за техните действия са, че с новата Национална здравна карта се отнема правото на пациентите да изберат болница, ще се закрият работещи болници, ще бъдат лишени от работа доказани специалисти.


Основните ни искания, това са стриктното спазване на Националния рамков договор от 2015 година и въвеждането на по-добрите ни предложения по договарянето, които ще създадат предпоставки за по-добро качество и медицинско обслужване. Когато не се подписва рамков договор, остава в сила договорът от предходната година с възможност за неговото анексиране. Всичко, което ние постигнахме в договорния процес за 2016 година, огромната част от нашите предложения не са влезли в сила, каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев.


Той обясни, че протестът е насрочен за 15 часа на площада пред Министерския съвет.


Д-р Грозев е категоричен, че никъде няма да бъде нарушено обслужването на пациентите. В София ще дойдат лекарите, които не са на работа.


БЛС настоява министър Петър Москов да се извини на българските лекари за обидното отношение. В декларация се отправя призив правителството да вземе решение за 100 процента заплащане на здравните вноски от държавата на групите граждани, осигурявани от нея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но