05.04.2016 16:33

14 лв. заплата за месец получи таен служител в търговска верига

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      14 лв. заплата за един месец получи таен служител, внедрен в търговска верига от синдиката КТ Подкрепа. Дария Захариева е кандидатствала за рекламния отдел на хипермаркет, но всъщност я назначават като редови служител. Според обявата е трябвало да получава между 800 и 1225 лева бруто, но сумата в договора й била драстично по-малка - 440 лева. Работното време вместо 8 часа е значително по-голямо - 9-10 часа на ден, като през цялото време е трябвало да стои права. Обещан и е бонус от 300 лева, ако първите 3 месеца не се разболее, а ако доведе на работа свой приятел и той не напусне поне 3 месеца може да получи 300 лв. отгоре.


  Служителите заплащат всяка бракувана стока. Забранява се разговорът по телефон, дори и да е спешно. Ако някой наруши забраната, глобата се плаща не само от провинилия се, но и от другите служители. Санкция има и ако не хванат клиент, задигнал стока от магазина. Освен това всяка стъпка на служителите се наблюдава с видеокамери. Внедрената служителка се натъкнала на свой колега-отговорник, чиято длъжност била да рови в кофите с отпадъци, да снима опаковки от хранителни стоки и да изисква касова бележка от служители за тях.  Основният извод след проверката на синдиката е, че работната седмица е 6-дневна, има огромно текучество на персонал, създават се фалшиви очаквания в кандидат-служителите, работната атмосфера е отровна, има санкции, глоби и се насърчава доносничеството. Реално след един месец заплатата на Дария Захариева с глобите и удръжките е била 14 лв.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния