Свързани новини

04.04.2016 16:13

Лекарите в частните болници на протест

Видян 1119 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     "Служители на частните болници проведоха едночасов протест. Те не са съгласни с много от изискванията на служебния рамков договор, тъй като смятат, че те ще бъдат във вреда на пациентите им", обясни вчера управителят на Плевенската болница Св. Панталеймон д-р Елиза Георгиева.



На Управителен съвет на Националното сдружение на частните болници беше взето решение всеки ден от 12 до 13 часа да протестираме като спрем работа и излизаме символично със сини лентички пред лечебните заведения, в които работим. И да четем, и да разясняваме наложения ни служебен рамков договор, защото въпреки дългия стаж и опит, който имаме, работа с документи, много неща не са ни ясни! Много неща будят недоумение и възмущение, коментира д-р Георгиева.



Очаква се утре към протеста да се присъединят и някои общински болници. Пред БНР председателят на тяхната асоциация д-р Неделчо Тотев е посочил, че основните нормативни актове са били публикувани ден преди да влязат в сила, което е създало огромни административни затруднения:



На първо място, удари ни софтуерът. Два дни преди да изтече месецът стана ясно, че фирмата, която досега поддържаше безплатно, сега изведнъж реши, че трябва да ни направят платени. Отделно вече промените, същинските, които са - ред нормативни документи, които станаха факт последните 2-3 дни. Тепърва се лутаме в тях, за да разберем смисъла им, да разберем логиката им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и