Свързани новини

04.04.2016 12:43

Счетоводителката на Роско и Прокопиев за 15 000 лв. заплата в БНБ

Видян 24385 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Счетоводителката на Росен Плевнелиев като фирмаджия стана член на Управителния съвет на БНБ и ще вземе от джоба на данъкоплатеца 15 000 лв. месечна заплата, колкото и останалите в борда на националната банка. Към това й се падат и още 8 такива заплати в годината като бонус или общо около 300 000 лв!



Разбира се, пиарите на президента, които са наистина гениални, след като преди дни си позволиха да фалшифицират думи на самия Апостол на свободата Васил Левски, спестиха на обществото „маловажната подробност” за битността на никому неизвестната Елица Николова, когато пуснаха биографията й в медиите.



Под нищо незначещото „работа във финансовия сектор”, всъщност се крият годините трудов стаж на Николова като счетоводителка във фирмата Линднер, представяна за немска, а всъщност собственост на офшорка. С имотни скандали и други шумотевици тя направи и продаде т.нар. Бизнес парк край Околовръстното шосе в Младост 4.



След сделката за смяна на собствеността, счетоводителката е преместена във фирмата на Иво Прокопиев – Алфа финанс, за която самият й собственик признава, че е един от най-големите длъжници в България, като целият му кръг дължал над 300 000 000 лв. Според други източници може да става въпрос и за значително по-голяма сума. Според Стандарт – над 600 000 000 лв. Голямо счетоводене е падало, както се разбира.
Само ще напомним, че от една страна Алфа финанс е глобявана нееднократно за незаконни практики от контролиращия държавен орган, а от друга страна – не са тайна скандалите с непогасявани с години нейни задължения за десетки милиони лева и евро към търговските ни банки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева