01.04.2016 14:44

ГЕРБ: Вече са реализирани голяма част от реформите, които обещахме

Видян 2821 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  От началото на управленския мандат на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов до днес вече са реализирани голяма част от реформите, които обещахме на българските граждани, посочват в декларация ПГ на ПП ГЕРБ. Правителството постигна забележителен ръст на икономиката, признат от редица анализатори. Министерството на финансите чрез приходните си агенции повиши чувствително, в сравнение с минали години, събираемостта на приходите от данъци, осигуровки, акцизи и мита и така допълнително гарантира финансовата стабилност на страната и повиши възможностите на правителството за преразпределение на тези приходи в интерес на гражданите. За последните две години безработицата в страната е намаляла с 2% - от 12,2 при „Орешарски“ до 10,2 при кабинета „Борисов“ 2.


  Политическата воля на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за борбата с корупцията и организираната престъпност осигуриха възможността целият допълнителен финансов ресурс, от който беше лишен сивият сектор, да бъде пренасочен към българските общини, инфраструктура и икономика. Да, чака ни още много работа, но гражданите трябва да знаят, че социалните мерки в техен интерес са основен ангажимент на правителството на Бойко Борисов и на парламентарното мнозинство.


Без излишен шум и фанфари стабилизирахме сектора „Енергетика“. В предизборната програмата на ГЕРБ заложихме три приоритета в енергетиката – и трите вече са изпълнени. Първият ни приоритет бе да изчистим дефицитите в НЕК, наследени от кабинета „Орешарски“. Не само, че стопихме тези 800 милиона лева дефицит, но очакваме 200 милиона тарифен излишък само за последния регулаторен период. И то без промяна в цената на електроенергията. Вторият ни приоритет бе реализирането на Националната програмата за енергийна ефективност – и до момента вече имаме сключени над 2000 договора. Третият ни приоритет беше стартирането на проучванията на дълбоко Черно море и на 19 април започваме първия сондаж в историята на България, който ще гарантира както енергийната независимост на страната, така и по-ниска цена на енергийните ресурси за домакинствата и икономиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Ентусиазмът не ви е напуснал


Ентусиазмът не ви е напуснал, но желанието да ви