Свързани новини

31.03.2016 16:41

Шефът на ДАИ стана милионер от рушвети

Видян 5142 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


4 години след като  Николай Колев – Босия заговори за десетките милиони подкупи, които въртят шефовете на ДАИ и година след като депутатът Кадиев изпрати сигнал до прокуратурата и ЕК, властта се сети, че ръководството е корумпирано. И едва в сряда вечерта реши да арестува шефа на Агенцията Автомобилна администрация Цветелин Цветанов и още 14 служители в София, Видин и Враца.


В сейфа на Цветанов на работното му място са намерени рушвети, прибрани от него само за последните 3 работни дни - 13 000 лева и 6000 евро. Според непотвърдена до този момент официално информация в жилището на Цветанов са открити още около 200 000 лева, при обиск в апартамента на държавния служител е открит и ключ от сейф в обществен трезор, който все още не е отворен. А общо е прибрал 2 милиона за 14 месеца, гръмнаха медиите.
 
В публичното пространство се шегуват, че операцията се казва Цъфнал ГЕРБ, по едноименното парче на Цецка Цачева.  Цветанов не само, че е от Плевен, а и е другар на главния секретар на парламента – бивш плевенски таксиметров шофьор, който си остана шеф на администрацията на НС, въпреки съда за корупционната поръчка за автомобилите през първия мандат на ГЕРБ.



"Най-важното в цялата работа е кой е сложил чадъра на този човек отгоре. Защото утре ще дойде друг и той ще върши същото. В конкретния случай трябва да отговаря председателят на парламента Цецка Цачева, защото арестуваният Цветелин Цветанов е нейна номинация и лично тя го е предложила на Ивайло Московски", коментира Георги Кадиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци