Свързани новини

30.03.2016 14:38

Европа ни замеря със старите си великденски яйца

Видян 2154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   След като разказахме как ни цакат със старо европейско, вместо прясно българско агнешко пред Великден, оказва се, че същата беда има и при яйцата. Не друг, а експерт №1 – председателят на браншовата асоциация Димитър Белоречков обясни: „Проблем е, че Великден в католическия свят е почти месец преди в православния. Там има по-голямо производство и се натрупват яйца, които трябва да се пласират някъде. В други години сме имали проблем с яйца, внесени отвън, защото се използва претекст, че вносът ще се преработва. Когато се внасят за преработка, няма изискване за възрастта им. Пренасят се в палети и се губи представа кое яйце кога е „произведено”. Обикновено са предназначени за преработка, а не за разпространение в мрежата”, обясни Белоречков.



   Разбира се, за де се освободят от изостаналата, стара и застояла продукция, европейците ни замерват с яйцата си  на ниски цени, а държат и търговските вериги – немски, австрийски, френски, гръцки, прибалтийски. Най-добре за здравето, за което яйцата могат да бъдат много опасни, е да се избира българското.  
По думите на експерта най-важното при яйцата е опаковката. „Най-добре е да се вземат яйца от фирма, която е и производител, и преработвател. Освен това на черупката на яйцето има номер – това е номерът на фермата. Има го и на опаковката, но е възможно той да е на преработвателя, ако производител и преработвател са различни фирми”, каза още той





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей