Свързани новини

28.03.2016 17:03

Бос на пирамида стана шеф в МВР

Видян 5551 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Знаете ли кое е лицето Филип Андреев? Това е назначеният от вътрешния министър Румяна Бъчварова за шеф на фирмата Безконтактни мултиплексорни вериги ЕОО в МВР, която върти поръчките за милиони там - коли и други благини. Същото скандално дружество бе върнато от второто правителство на Борисов от Министерството на транспорта към МВР тази година. То се прочу с даренията, правени на силовото ведомство. Докато е към Министерството на транспорта, Ивайло Московски назначи Филип Андреев.


Сега  фирмата отново е оглавена от Филип Андреев, избор и на вътешния минисър Румяна Бъчварова, разкри АФЕРА.


А знаете ли кое е лицето Филип Андреев Василев, пита разследващият сайт? И си отговаря:


"Филип Андреев и Филип Андреев Василев е едно и също лице. Той е съден за измама, свързана с финансовата пирамида Галакси. На практика държавата дава на Филип Андреев да прави договори за производство на номера за автомобили, без да провери дали е съден и осъждан.


Филип Андреев Василев е подсъдим по популярното като „делото Галакси“, заедно с Надежда Трифонова, Бисер Велев, Бойчо Бойчев, Петър Кунев, Едуард Задикян, Митко Чолаков, Иван Николов, Филип Василев, Пенка Добрева, Славка Златанова, Марияна Димитрова, Петко Петков и Недко Стойчев. Срещу тях е повдигнато обвинение по чл.210, ал.1, т.2, във връзка с т.1, и чл.209, ал.1 от НК – за измама.


Бизнес клуб Галакси действа в Бургас от 1999 до 2001 година и всъщност е чиста финансова пирамида. Той е наследник на две още по-скандални пирамиди, действали на територията на страната – Бизнес клуб Спейс и сдружението с нестопанска цел Бизнес общество ПАУЪР НЕТ. Директори на клуба за периода, през който пирамидалната структура Галакси е действала в Бургас, преди да бъде разбита, са били Бисер Велев, Иван Николов, Филип Василев и Пенка Добрева. Директорите участвали и в разпределението на различни суми от различните структури.


Така вътрешният министър Румяна Бъчварова назначава за шеф на фирмата БМВ в МВР човек, обвинен и съден за финансови измами.


Впрочем, с финансовите пирамиди е свързан и един от добрите приятели на вътрешния министър Румяна Бъчварова – кметът от ГЕРБ на Велико Търново – Даниел Панов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв