27.03.2016 17:03

Арестуваха боса-журналист на атентаторите от Брюксел и Париж

Видян 1776 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Журналист” на свободна практика, работил за мюсюлмански вестник и нашумял с нещо като тв репортаж преди 2 години как на „бежанците” дават вечеря преди залез слънце по време на Рамазан, сякаш някой ги кара да й се нахвърлят, а да не изчакат тъмнината, се оказа третият атентатор от летището в Брюксел.


Фейсал Шефу бе арестуван през уикенда и бе идентифициран от шофьора на такси, докарал го до летището, заедно с неговите мюсюлмански братя, и свършил цялата работа на немощната полиция и още по-жалките тайни служби в столицата на НАТО и ЕС.


Оказа се, че и Фейсал, както двамата Бакрауи, с които осъществяват атентатите, е стар познайник на силите на реда в Брюксел. Проблемът е защо, въпреки че е рецидивист по задържания за проповядване на радикален ислям и вербуване на момчета за ИДИЛ, той не е зад решетките, а е оставен на свобода. „Журналистът” като най-умен се оказва лидерът на групата, осъществила терористичните актове в Париж и Брюксел. Успява да внедри братята Бакрауи да работят като чистачи на летището миналото лято и есента. Така те опознават напълно местопрестъплението си. Както се оказва, единият е бил сгоден за дъщеря на полицай, така че групата е изучила и слабостите на местните сили на реда. А друг член на фамилията работел в кабинета на районен кмет в белгийската столица и явно това е осигурявало чадър на престъпниците.


На летището миналия понеделник обаче Шефу се уплашил в последния момент и не се самовзривил. Не се оказа на ниво и другият лидер на престъпното братство Салах Абдеслам, който започна да признава пред полицията истината за терористичната клетка и нейните връзки. Предполага се, че по този начин полицията е разбрала за подготвяните атентати в АЕЦ. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак