24.03.2016 16:56

17 кандидати за шеф на БСП

Видян 3052 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на кампанията трябва да се проведат общо 300 конференции и общи събрания в БСП. До момента са проведени 58 заседания на общинските и районни конференции. Номинирани, от началото на кампанията досега, са 17 кандидати за председател на БСП, 10 кандидатури за председател на Общопартийната контролна комисия, 126 са кандидатите за членове на Националния съвет“. Това заяви зам.-председателят на БСП Бойко Великов на пресконференция в централата на партията.
Той обясни, че се провежда сериозна дискусия за политиките и курса на партията през този отчетен период от 4 години. „Като позиция се заявява, че БСП стои стабилно като опозиция и се утвърждава като алтернатива. Обсъжда се сериозно и политическата декларация „125 години БСП“, както и решения и насоки, които вземат местните организации“, допълни той. Великов отчете и наличието на някои критични позиции и конкретни предложения за политики.
Той представи по азбучен ред номинираните до този момент кандидати за председател на БСП: Атанас Мерджанов, Атанаска Тенева, Валери Жаблянов, Георги Гергов, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Румен Гечев, Румен Овчаров и Янаки Стоилов.
Резултатите от номинациите за председател до момента съществено се различават от данните от въпросния телефонен сондаж
„Засиленият интерес към предстоящия Конгрес на партията наложи провеждането на експресен телефонен сондаж, но той не е финансиран и поръчан от БСП и вероятно поръчителите са сериозно заинтересовани от резултатите на Конгреса“, подчерта Бойко Великов. Той посочи, че предстоят още 242 конференции и допълни, че резултатите от номинациите за председател до момента съществено се различават от данните от въпросния телефонен сондаж на „Галъп”.
„За нас е важно какво мислят членовете на партията и делегатите, които ще изберат лидера на партията“, каза още той. Великов отбеляза наличието на противоречие в цитираното изследване, свързано с курса на партията. „От една страна, се счита, че всички искат промяна в БСП, а от друга – се посочва, че повече от 50% подкрепят левия курс на партията“, коментира той. По неговите думи има още един проблем в телефонния сондаж – общият кандидат за президент на леви формации. “Възниква въпросът защо не са публикувани данните от електоралната част на БСП, а само от широката нисша“, попита социалистът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на