24.03.2016 11:09

Станишев обедини европейските партии с обща декларация за атентатите в Брюксел

Видян 1112 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Европа трябва да каже „НЕ“ на страха и да покаже решимост. Всички ние скърбим за жертвите и в мислите си сме с ранените. Целта на терористите е да разединят обществата ни, да ни изправят едни срещу други, подчертавайки различията ни. Единственият възможен отговор на това е солидарността. Затова инициирах подписването на обща декларация от четирите най-големи европейски партии. Необходимо е ново ниво на сътрудничество между институциите и държавите. В правителствата на страните-членки има представители на тези четири най-големи партии. Желанието ни е да им дадем този политически знак за съпричастност и обединяване на усилията в битката с тероризма.“



   Това заяви лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев след като идеята му получи мигновена подкрепа от Жозеф Дол (ЕНП), Ханс Ван Баален (АЛДЕ) и Рейнхард Бутикофер и Моника Фрасони (съпредседатели на зелените).
„Ние, лидерите на най-големите европейски политически партии, призоваваме за единство срещу тероризма и съвместни усилия за гарантирането на сигурността на нашите граждани.
Нашият отговор трябва да бъде силен и единен.
   Той се основава на нашите ценности – свобода и демокрация, отворени и толерантни общества, върховенство на закона и спазване на основните права.
Днес заставаме обединени, с вяра в нашето общо бъдеще. Защото именно такъв е Европейският съюз и светът, какъвто искаме да видим и за какъвто се борим всеки ден.“, се посочва в съвместната декларация.
„Сега службите за сигурност трябва да работят заедно. Но освен на ниво сигурност, ние, европейските политици, трябва да положим усилия  да водим борбата с тероризма навсякъде: в училище – чрез образование и интеграция, в икономиката: чрез работни места и перспектива; във външната ни политика: чрез инвестиции и сигурност в конфликтните райони.“, допълни Станишев.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци