23.03.2016 15:19

300 нови автобуса тръгват в София до три години

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

300 нови автобуса тръгват в София. Това заяви зам.-кметът по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов в присъствието на общинския съветник Зафир Зарков от Комисията по транспорт и директора на Столичен автотранспорт Слав Монов. Общият размер на инвестицията, която ще направи Община за закупуването на нови автобуси е 81,5 млн. евро.


    


„Разработихме три годишна програма за модернизация на автобусите на градския транспорт в София. През тази година трябва да започнат доставките на първите 110 нови превозни средства“, обясни той.


   „С изпълнението на програмата за обновяване на автопарка до началото на 2019 г. средната възраст на автобусите в София ще бъде под 7 години“, каза също Христов. Проектът е част от мерките за подобряването на качеството на атмосферния въздух в столицата. „Всички нови автобуси, които Общината купува, ще отговарят на най-високия стандарт за екологичност ЕВРО 6“, посочи още зам.-кметът.


 


   „За да се гарантира сигурността на транспорта се предвижда да бъде осигурена и диверсификация на използваните горива. Така че при евентуално прекъсване на доставките на един вид гориво, транспортът да продължи да работи“, добави Христов.


През 2017-а и 2018 г. ще бъдат закупени още 190 автобуса, от тях 30 единични ще бъдат с „чисти“ дизелови двигатели, 120 ще бъдат с двигатели на природен газ, а 20 от тях ще бъдат електрически. Те са най-новата тенденция за градския транспорт. Считат се за най-екологичния вид. Други 20 от автобусите ще бъдат на хибридни или други алтернативни горива.


   


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби