В момента на българския пазар истинското сирене и кашкавал е 40%, а останалите количества са имитиращи продукти, заявиха от Асоциацията на млекопроизводителите в България, която на пресконференция поиска да се спре производството на имитиращи млечни продукти у нас и те са да само от сурово мляко.
Председателят на асоциацията Димитър Зоров, който е един от големите производители на млечни продукти у нас, смята, че освен това влаганото в произведените у нас сирена и кашкавали мляко трябва да е само българско, тъй като във вносното имало вложени добавки, както установила проверка.
От асоциацията призоваха Агенцията по храните да влезе в ролята си на главен контролиращ орган, който да извършва по-задълбочени проверки на продукти в търговските обекти.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Вечно неуспешният кандидат за всички ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит
- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?
– Никаква, след 30 секунди всичко е готово.