Свързани новини

21.03.2016 15:38

Германия: 79% против споразумение с Турция, 61% срещу ТПТИ

Видян 2702 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  79 процента от немците не одобряват  наложения от канцлера Меркел проект за споразумение между Европейския съюз и Турция за бежанците, който предвижда „откуп” на ЕС от Анкара в размер на 6 милиарда евро, безвизов режим и скоростно приемане в Общността. 61 на сто от народа на Германия пък е против приемането на другото споразумение, срещу което стотици хиляди излязоха по булевардите в големите й градове – Трансатлантическия пакт за търговия и инвестиции, който ще подчини Европа и нейните правителства на задокеанските транснационални компании и ще доведе до повсеместно навлизане на ГМО, шистовия газ и т.н. Съдържа и отказ от независимо правосъдие в ЕС, като спорните въпроси ще се решават в американски съдилища.

 На фона на тези безрадостни числа, огласени от централната телевизия ZDF, депутатка от партията на Меркел я нарече „диктатор”, като даде глас на голямото несъгласие сред  християндемократите с едноличното нагалане на решения от канцлера, без изобщо да бъдат информирани, камо ли изслушвани онези, които са я овластили.
По-заплашителна обаче се оказа реакцията на основния коалиционен партньор на партията повече от 30 години – Християн-Социалния Съюз - първи спонсор на ГЕРБ. Шефът на ХСС и премиер на Бавария Зеехофер даде ясно да се разбере, че достлука му с Меркел е пред разпад заради нейната „неадекватна” политика.



  Точно така прозвуча отговорът на Меркел, която, вместо поне да се направи, че чува критиката, заяви категорично, че няма намерение да промени имигрантската и другата си политика. И това независимо от разгрома на нейната партия на регионалните избори в 3 провинции. Най-голяма е тя в нейната Източна Германия, където партията на бившия й пиар Алтернатива за Германия печели на места над 60% от гласовете.















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е