01/02

Свързани новини

18.03.2016 14:10

Станишев: Борим се за цялостта на Шенген

Видян 2563 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


“Европейските социалисти винаги сме подкрепяли напредъка на преговорите на Турция с ЕС и не смятаме, че те трябва да се обвързват с бежанската криза. Държим преговорният процес да е в съотвествие с европейските ценности и да бъдат гарантирани спазването на правата на човека, свободата на медиите, независимата съдебна система и други критерии, на които всички страни, желаещи да се присъединят към ЕС, трябва да отговарят.“


 


Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в навечерието на решаващата среща на върха на Европейския съвет в Брюксел. Той събра левите премиери непосредствено преди заседанието на Съвета за обща позиция за бежанците.


 


„Наша основна грижа са безопасността и сигурността на бежанците, цялостта на Шенген и бъдещето на общия европейски проект. Европейските ценности, европейският начин на живот, не трябва да бъдат компроментирани и социалистите и демократите правим всичко възможно, за да се гарантират мирът и просперитетът в Европа. ЕС има своите червени линии, от които не може да отстъпи, и левите премиери заявиха това много ясно.“, допълни Станишев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион