Свързани новини

17.03.2016 16:02

Държавата запорира над 2,2 млрд.лв. на Цветан Василев

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    В Софийския градски съд е внесен иск от Комисията за незаконно придобитото имущество за рекордна конфискация в размер от 2,2 милиарда лв. от забегналия в Сърбия банкер Цветан Василев. Комисията настоява парите на Василев и семейството му да бъдат отнети в полза на държавата. Ответниците по иска са общо 27, а общата му стойност е 2 203 445 083,59 лв. Председателят на КОНПИ Пламен Георгиев каза, че активи за близо 1.5 млрд. лв., свързани с мажоритарния собственик на КТБ, вече са запорирани. По думите му останалите "над 700 млн. лв. не ги намерихме и може да се предположи, че са били спасени от Цветан Василев". Сред исканото от държавата имущество попадат имоти в страната за близо 96 млн. лв.


   В София се намират административна сграда на КТБ, жилищна кооперация с площ над 690 кв.м., 4 апартамента, 4 ателиета, подземен и 2 надземни гаража, 2 паркоместа, 2 парцела, 2 склада и други. В Созопол има лъскава вилна сграда, а във Варна и Царево – по апартамент. Сред имуществото, което ще бъде конфискувано, е и палатът на Василев на Женевското езеро в Швейцария, струващ 25 млн. евро.  В иска попадат още дружествени дялове за над 139 млн. лв., акции за над 588 млн. лв., картини за близо 1 млн. лв., както и 190 ценни монети на обща стойност над 750 000 лв. В историята на България, а и на Европа, в съда не е бил внасян иск за незаконно придобито имущество в такива размери, който е свързан с едно лице, обясни шефа на КОНПИ.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!