Свързани новини

17.03.2016 15:07

Путин: Войната в Сирия ни беше безплатна

Видян 1938 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 
   Участието във войната в Сирия на практика е било безплатно за Русия, понеже цялата стойност на операцията, проведена от нейните въздушно-космически войски е взета от така или иначе наличното перо „учения” в бюджета на страната за отбрана. Това вече сме писали в 19 минути, но то бе и официално потвърдено с нарочно изявление на президента Путин
Иначе  сумата, която е излязла на страната офанзивата в Сирия в борба срещу терористите от Ислямска държава е 33 милиарда рубли - около 420 милиона евро или 800 000 000 лева. "Ние просто пренасочихме тези ресурси за целите на групировката в Сирия", заявява Путин.Това са около 8% от официално известния военен бюджет на Русия.  За Москва има огромно значение фактът, че за първи път, и то в реални бойни условия бяха използвани редица нови модели въоръжения – оръдия, ракети, самолети, както и други, които са подобрявани през последните 2 години на ускорено модернизиране на нейния Военно-промишлен комплекс.


 
   Рекламата беше толкова добра, че дори официално бе изнесена информация за рекордна сделка от 8 милиарда долара, която Иран сключи за закупуване на руско въоръжение. Не е ясно какви суми обаче са договорени извън медийния достъп с други държави, които също останаха стреснати, трогнати и очаровани от новите „играчки”, демонстрирани пред света от руснаците. След решение на Путин те започнаха изтегляне от Сирия на 14 март. Така преодоляха и комплекса Афганистан, чието ново разраняване им предричаха някои чужди и наши анализатори.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци