16.03.2016 14:02

БСП: Внасяме предложение за прогресивното данъчно облагане

Видян 2323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    „Отново ще внесем нашето предложение за промяна в облагането на доходите за физически лица, като ще поискаме прогресивно данъчно облагане, защото то е много по-справедливо. Не може и богатият, и бедният да плащат едни същи данъци. Залагаме и още един елемент – при семейното подоходно облагане предвиждаме помощ за първо, второ и трето дете”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на Канал 3. Той бе категоричен, че БСП правим всичко това, за да я има България, за да я има социалната държава. „Не може ли, след като се дават милиарди за магистрали, да се дадат 20-30 милиона за българските майки с деца, и то на фона на демографската катастрофа у нас. Според управляващите явно не може”, категоричен бе лидерът на социалистите и допълни, че вероятно политиката на управляващите е такава, защото магистралите носят комисионни, за разлика от помощите за деца.  
    Михаил Миков припомни, че управляващите наскоро отново са отхвърлили предложението на БСП за изравняване на помощта за отглеждане на дете от 1 до 2 години с минималната работна заплата. „Не само това – управляващите отнеха от работещите бедни по 10% от доходите им, или 408 лв. от всеки беден българин. Сега те отнемат и от средствата за отглеждане на дете. Бе отхвърлен също и законопроектът, предложен от нас, с който искахме да отпадне ДДС за детските храни. Но като не подкрепят нас,  управляващите всъщност не подкрепят хората, които се опитват да оцеляват”, категоричен бе председателят на БСП.



    Лидерът на социалистите каза също, че благодарение на управлението на ГЕРБ и коалицията им, вече ние не живеем в правова държава. „Демографската катастрофа е страшна. Жителите ни намаляват с около 40 000 на година, а какво ще се случи в страната ни след 10-15 години?”, попита Миков. Той бе категоричен, че левицата не е съгласна с това и по инициатива на БСП през изминалата година правителството е приело краткосрочни мерки за справяне с проблема.
    Миков изрази мнение, че хората вече не вярват, че ГЕРБ може да даде перспектива за нормален живот в България. Той добави: „Ето тази политика на ГЕРБ и управляващите ще доведе до предсрочни парламентарни избори”. Председателят на БСП акцентира и върху проблемите в коалицията, където противоречията също водят в посока към предсрочен вот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог