Свързани новини

14.03.2016 12:10

Осъдиха Сидеров на 9 м. пробация и удръжки от заплатата

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Осъдиха Волен Сидеров по делото за нахлуването му в НАТФИЗ в края на миналата година. Лидерът на Атака е наказан с 9-месечна пробация и 13% удръжка от заплатата му пак за същия период от време.  Самият Сидеров се призна за виновен за хулиганство и принуда, заради опит да вземе телефона на студентка от НАТФИЗ, която снимала по време на инцидента. Той заяви пред съда, че разбира обвинението и доброволно е подписал споразумението с прокуратурата, предаде БНТ. Наказанието влиза в сила още днес. За същия случай съпартиецът на Сидеров - Десислав Чуколов получи 6 м. пробация и 13% удръжки от заплатата отново за половин година. 


За вчерашния ден в Софийския градски съд бяха насрочени 3 заседания, в които различни състави трябваше да одобрят или отхвърлят споразуменията, които адвокатите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов са сключили с прокуратурата.


Магистратите отказаха да одобрят втората договорка на Сидеров с обвинението – за нападнатия от него журналист пред НС през 2013 г. Съдът прецени, че наказанието е ниско, като посочи, че деянията са извършени от депутат, срещу когото се водят още 2 подобни производства за хулиганство.


За случая в Батак от 2011 г.СГС прие споразумението и така лидерът на Атака получи 8 м. пробация. Припомняме, че тогава на тържествени чествания Сидеров прекъсна концерт и нахлу на трибуната заедно с хората си.


Атакиста ще плати около 230 лв. разходи, направени за експертизи по време на разследването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец