14.03.2016 09:33

Приеха проект на декларация 125 години БСП

Видян 977 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         НС на БСП подкрепи проект на декларация „125 години БСП”. В нея са залегнали основните характеристики на партията: БСП е партия на хората на труда, свързана със съдбата на България. През различни периоди партията съчетава съпротивата и съзиданието. БСП се обявява твърдо срещу експлоатацията, дискриминацията, диктатурата и фашизма. В декларацията на левицата се заявява, че БСП винаги е била републиканска партия. Нейната водеща кауза от самото й създаване досега е преодоляване на капитализма и постигане на социалистическо преобразуване на българското общество, а също и отстояване на мира. В декларацията си социалистите заявяват, че БСП е партия, преживяла много преходи, но не е преходна партия. Призванието на БСП днес, като лява национална партия, е да гарантира достоен живот на всеки, без унизяващ недоимък и страх за утрешния ден, да модернизира икономиката на страната и да отстоява  българските интереси.  


               Националният съвет възложи на работната група по подготовка на документа да прецени направените предложения за редакция. След това текстът да се предостави на общинските партийни организации във връзка с предстоящите конференции и общи събрания по места.


              


               В изпълнение на свое решение от 23 януари 2016 г., НС на БСП прие правила за провеждане на избор на национални органи на партията на 49-ия Конгрес. За първи път те са обединени в изричен документ.


               Правилата са в съответствие с Устава на БСП. Те гарантират откритост, публичност и равнопоставеност, както по отношение на дискусиите по политическите въпроси в конференциите и общите събрания на общинските, районните и градските организации, така и относно направените предложения за местните и национални партийни органи. Регламентът призовава за коректен тон на кампанията и не допуска дискредитиране в партиен и в личностен план. Правилата създават предпоставки дискусията в рамките на отчетно-изборната кампания и Конгреса да се концентрира върху политики, а не върху лични амбиции и персонални противопоставяния.


              


               НС на БСП единодушно избра члена на ИБ на НС на БСП и евродепутат от БСП/ПЕС Георги Пирински за главен редактор на списание „Ново време”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв