13.03.2016 15:03

Бизнесът разкри незаконна държавна помощ за ТЕЦ в закон

Видян 2189 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандално предложение за промяна в Закона на енергетиката, написано от депутати от всики партии, начело с Делян Добрев и Кирчо Добрев, предизвика остра позиция от страна на 4-те национални работодателски организации. Лобистката поправка иска разширяване на „студения резерв” ток, което ще струва нови 40 млн.лв. на бизнеса и потребителите. Депутатите не крият, че го правят като държавна помощ за ТЕЦ Марица Изток 2. Напомняме, че той финансира кой знае защо единствения в света държавен футболен отбор – Берое, при това с 3 млн. годишно вече пета година. Освен това не си събира дълговете от кого ли не, в това число, според медийни публикации и от олигархични фирми, например някои около Христо Ковачки. Неговата парламентарна група БДЦ естествено лобира за ТЕЦ-а.


Държавната помощ е незаконна според правилата на ЕС, който вече ни помогна за преференциалните цени на изкупуване на тока от американските ТЕЦ-ове в Марица Изток – 1 и 3.


Бизнесът пише: „И сега наличният студен резерв е напълно достатъчен за нормално функциониране на системата, а дори евентуална необходимост от увеличаването му може да бъде осигурена по действащите правила. В този смисъл, не приемаме да се увеличат гарантираните плащания за енергия, която вероятно няма да е необходима на реалните платци. В мотивите липсва и адекватна обосновка по този въпрос.


Не обсъждаме сериозното нарушаване на ЗНА (чл. 28) и ПОДНС (чл. 73), нито липсата на оценка за въздействието, нито съответствието с правото на ЕС, но имаме предвид, че всяко от тези обстоятелства е достатъчно основание този законопроект да не бъде обсъждан”.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали