Свързани новини

11.03.2016 16:11

Джефри Сакс: САЩ са виновни за бежанската криза заедно с Рияд и Анкара

Видян 1997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      САЩ носят основна вина за бежанската криза, която бе предизвикана от войната в Сирия. Поради тази причина Вашингтон сега трябва да допринесе повече за решаването на тази криза. САЩ трябва да прекратят войната в Сирия, а след това да помогнат за разрешаването на бежанската криза, което включа прием на повече бежанци, отколкото са приели до сега. Това заяви американският икономист Джефри Сакс, предаде БГНЕС.


 „Свалянето на Асад бе инициирано от САЩ, финансирано от Саудитска Арабия и подпомогнато от Турция”, каза още Сакс. Според него САЩ са водели провалена политика, а последствията от опитите за свалянето на Асад са умопомрачителни. „ Това е още един пример, че не е никак добра идея, когато със сила отвън се правят опити за определяне на управлението в друга държава", подчерта икономистът, който разкритикува и поведението на ЕС в бежанската криза.


 „ЕС смята, че чрез заплащането на милиарди на Турция ще реши проблема. Това е наивно", допълни Сакс.


Преговорите с Турция, както той изтъкна, не са начин за разрешаване на проблема , а само я направляват в момент, в който е необходимо друго решение. Той смята, че Европа няма и ясен икономически план в тази ситуация. „Няма икономическа стратегия. Какво ще стане с плана Юнкер? Никой вече не говори за него. Това не е тъжно, това е просто трагично”, каза още той. Джефри Сакс е американски икономист, един от най-младите икономически професори в историята на Харвард. Той става известен със своята роля на съветник на правителствата на източноевропейските и развиващите се страни при прилагането на шокова терапия на техните икономики.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне