Свързани новини

11.03.2016 14:38

БСП: Кабинетът води България към демографска катастрофа

Видян 3365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Последните години България намалява годишно с около 40 000 души, горе-долу един град колкото Кюстендил. С тези темпове България намалява със 110 човека на ден, с 4,6 човека на час, т.е. в рамките на парламентарния контрол – с около 10-12 души”. Това заяви в декларация от името на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ председателят на  левицата Михаил Миков.


 


   По думите му България днес е в тежка демографска криза, а правителството и мнозинството усилено ни води към демографска катастрофа. „Като се изключи периодът 2005 – 2009 г., когато раждаемостта е нараснала с 15% и 2014, когато има леко увеличение на раждаемостта с 1000 деца в сравнение с 2013 г., тенденцията за намаляване е трайна”, посочи лидерът на БСП.


 


  Според него, ако това не бъде променено, през 2030 г. населението на страната ще е 6,5 млн. души и делът на хората над 65 години спрямо трудоспособното население ще нарасне от 31% днес на 40% и всякакви измишльотини за вдигане на възрастта за пенсиониране няма да имат никакво значение.


   „Тези дни излезе и докладът на ЕК за България, където се констатира, че страната ни претърпя един от най-големите спадове на населението в света – от почти 9 млн. през 1989 г. на 7,2 млн. в рамките на едно поколение. В тези 7,2 млн. голяма част от тях работят временно или постоянно в чужбина”, каза още Миков.


     По думите му очакванията са България да продължи да понася огромен демографски натиск, водещ до намаляване на населението с още 2,5 млн. за 2080 г. „Това е от доклад на ЕК, а не на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”, подчерта лидерът на социалистите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци