Свързани новини

11.03.2016 12:10

Саудитска Арабия поема най-големия дълг от десетилетие насам

Видян 1860 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Заради ниските цени на петрола, които удариха бюджета на Саудитска Арабия, властите в страната обмислят поемането на задължение между 6 и 8 млрд. долара, съобщава КРОСС. Това би бил най-големият дълг на Кралството за последното повече от десетилетие.


  Според информацията от Рияд са поискали от кредиторите си удължаване на срока за изплащане на 5-годишния си дълг в щатски долари. Целта е по този начин страната да се справи с рекордния бюджетен дефицит, породен от евтиното черно злато. Недостигът на Саудитска Арабия достигна 100 млрд. долара през миналата година.


   В края на януари стана ясно, че властите в арабската държава предвиждат значителни мерки, за да компенсират дефицита и да намалят зависимостта на икономиката от износа на черно злато. Тогава стана ясно, че може да бъде улеснен достъпът на чужденци и визовият режим, който е един от най-строгите в света.


   По този начин Рияд иска да привлече повече инвеститори и да намали зависимостта на икономиката от износа на петрол. Освен това е възможно Кралството да разреши чуждестранни бизнесмени да притежават до 100% от дружества в поне четири индустрии заедно с търговията на дребно, при която това вече е позволено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат